claiul

picture33

 

picture30a

picture33a

"Mintea dictează mișcarea, iar mișcarea structurează mintea"

Povestea incepe prin anul 1993 pe când aveau 7 ani. Cei doi gemeni se întâlneau cu fotbalul la un club privat în zona parcului IOR din capitala unde s-au remarcat pe posturile de atacanți. După trei ani de fotbal și-au îndreptat energia către box, sport practicat timp de aproape 4 ani în incinta complexului Lia Manoliu. În anul 2000 au avut norocul să-l întâlneasca pe cel care i-a transformat pe cei doi copilași de 14 ani în campioni de arte marțiale. Acesta este nimeni altul decât Vicepreședintele Federației Române de Arte Martiale, Președintele Federației Mondiale de Karate Shotokan - Aurel Pătru(7 Dan). După numai un an de practicare a artelor marțiale, la sfârșitul anului 2001, au devenit campioni mondiali. A fost o performanță pe care au repetat-o până în 2004, anul când au împlinit 18 ani. Astfel, din anul 2004 au avut dreptul să participe la probele destinate seniorilor și au câștigat titlurile de campioni mondiali la categoriile +85 kg și open (fără limită de greutate).

10308388_826481684077774_9162068651619823851_n

Timp de 11 ani, cei doi gemeni au împărțit  frățește, titlurile sportive: dacă într-un an Claudiu Cheleș era campion mondial la categoria open și Iulian Cheleș câștiga locul 2,  în anul următor rolurile se inversau... Același fenomen s-a întâmplat și la categoria +85 kg alături de shihan Aurel Pătru, în cadrul Clubului Sportiv Dinamo București, club unde cei doi activează și în prezent. Anul 2005 le-a adus debutul în circuitul K1, legitimați la clubul sportiv Steaua Wushu, câștigând toate meciurile alături de sensei Cătălin Zmărăndescu. În 2006 au fost răsplătiți de către Agenția Națională pentru Sport și Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu TITLUL DE MAESTRU EMERIT AL SPORTULUI, cel mai înalt titlu care se poate acorda pentru performanțe în sport. De remarcat și colaborările cu loturile naționale de kempo, wado-kai, Wushu alături de shihan Amatto Zaharia, Frederico Tavarez și Petruț Grindeanu, competiții care le-au adus numeroase medalii de aur în cadrul campionatelor naționale, europene și mondiale.

In data de 15 ianuarie 2015, a avut loc la Palatul National al Copiilor, inaugurarea noului curs de karate condus de Prof. Claudiu Cheles ce a avut ca invitati pe domnul Director Radu Vasilescu, doamna Director Adjunct Botolan Angela, domnul Profesor Radulescu Ioan (antrenor de fotbal),  Maestrul Aurel Patru 7 Dan Karate (presedintele Federaţiei Internaţionale de Karate SKDUN) si Maestrul Cristian Ozon 8 Dan Ninjutsu (presedintele Asociatiei Karyukai International). Cu aceasta ocazie au avut loc demonstratii de arte martiale executate de elevii domnului profesor Claudiu Cheles, lotul national de Karate SKDUN, Maestrul Cristian Ozon impreuna cu elevii sai Florin Barbu si Tudor Ghigheanu demonstrand arta de lupta cu sabia a celebrilor samurai, precum si cateva elemente specifice luptatorilor Ninja, totul culminind cu o demonstratie Enbu de karate, executata de fratii Cheles, Iulian si Claudiu, demonstratii ce au fost indelung aplaudate de audienta, fiind prezenta pentru a imortaliza evenimentul si o echipa de televiziune de la Digi Sport.

In ceea ce priveste performantele sportive cei doi frati au realizat cam tot ce se putea realiza: Maestri emeriti ai sportului; multipli campioni mondiali, europeni si nationali; mare experienta in toate sistemele de lupta si stiluri de arte martiale: karate, kempo, wado-kai. Detin centura neagra 3dan karate, centura neagra 2dan wado-kai plus experienta 4 ani in boxul amator.
Cu scopul de a impartasi generatiilor viitoare din experienta acumulata, cei doi si-au cladit o educatie solida. Au absolvit in anul 2009 Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport programul de licenta "Sport si performanta motrica" iar in anul 2011 devin masteranzi tot in cadrul U.N.E.F.S absolvind programul de Master "Performanta in sport" iar lucrarile de dizertatie au avut ca tematica "Metode de perfectionare a antrenamentelor de arte martiale". Dupa 23 de ani de sport de performanta, in anul 2014 fratii Cheles au debutat in invatamantul preuniversitar ca titulari castigand concursul de titularizare cu medii de peste 9,25. Au castigat concursul national de definitivare obtinand astfel dreptul de practica in invatamantul preuniversitar. In prezent, Iulian si Claudiu sunt profesori titulari arte martiale la Palatul National al Copiilor.